Način plaćanja i fiskalizacija

Topics: COM komponenta za fiskalizaciju
Apr 24, 2013 at 7:53 AM
Primijetio sam da se u demo okruženju provodi postupak fiskalizacije bez obzira na odabrani način plaćanja. Prema Zakonu, za način plaćanja "Transakcijski račun" ("NacinPlacanjaType_T") nije potrebno provoditi fiskalizaciju, pa me zanima da li je u kodu onda potrebno napraviti uvjet za preskakanje cijelog postupka fiskalizacije ukoliko je odabrani način plaćanja "NacinPlacanjaType_T" ili da ostavim da komponenta odradi cijeli posao bez obzira na način plaćanja?
Coordinator
May 14, 2013 at 8:21 PM
Isprika na zakašnjelom odgovoru!

Ova komponenta je samo wrapper za pozive CIS servisa porezne uprave, sve provjere podataka i poslovnu logiku treba odraditi prije poziva servisa.

I naravno provjera grešaka, možda u ovom slučaju CIS vrati grešku?! Zapravo mi nije jasno kako će u PU pratiti redne brojeve računa ako imaju samo neke tipove računa.

Pozdrav
Tomislav
May 14, 2013 at 8:50 PM
Nema problema, da izbjegnem nedoumice, ubacio sam u kod provjeru načina plaćanja i preskočio priču oko slanja podataka na CIS u slučaju da je način plaćanja "Transakcijski račun".

Što se tiče testiranja, probat ću fiskalizirati jedan takav račun na demo serveru kad uhvatim vremena (a to je jako teško ovih dana) pa da vidimo hoće li vratiti grešku...

Hvala još jednom na podršci.